Hind
265 000 €
Ruutmeetrihind
1 100,04 €/m2
Lisainfo
tube 7 tuba
ruutmeetrit 240.90 m2
kinnistu pindala 29000.00 m2

Asukoht

Aadress: Aaviku, Nõmbra küla, Kose vald, Harju maakond
Ava kaart  Leia tee objektini

Andmed

ID: 3782 / 239173
Pindala: 240.90 m2
Krundi suurus: 29000.00 m2
Tubade arv: 7
WC-d: 2
Elutube: 2
Magamistubade arv: 5
Vannitubade arv: 2
Kööke: 2
Terrasse: 2
Ehitusaasta: 1989
Katus: Eterniitkatus
Valmidus: Renoveeritud
Omandivorm: Kinnistu
Energiamärgis: Sertifikaati pole
Katastri nr: 33702:001:0051
Ehitise materjal: Kivi
Aknad: Plastikraamidega pakettaknad, Puitalumiinium pakettaknad
Küte: Elektriline, õhk-vesi soojuspump

Lisad

  • turvauks
  • vann
  • garderoob
  • internet
  • ühistransport
  • puurkaev
  • metsa lähedal
  • uus elektrijuhtmestik
  • uus torustik

Müüa looduskaunis kohas ajalooga talu!

Aaviku talu ajalugu sai tõenäoliselt alguse 19. sajandi alguses, mil Hollunderite perekond siia maakohta väikese sauna rajas (koha nimi oli siis Aaviku saun). Järjepideva töö tulemusena õnnestus pea sada aastat hiljem see maakoht Ravila mõisalt välja osta ning 1909. aastal soetaski Jaan, Hansu poeg Holunder selle talukoha Ravila mõisaomanikult Krahvinna Alexandra Pavlovna Kotzebue-Pilar von Pilenau’lt 600 rubla eest.

Aastakümnete pikkuse töö tulemusena kerkisid taluhoovi ait, saun, sepikoda ning muud väiksemad hooned. Enne teist maailmasõda kinkis vanaks jäänud Jaan Holunder selle talu oma pojale, Johannes Holunderile, kes pidas talukohta kuni ta koos perega 1941. aastal siit välja tõsteti ning talusse uued elanikud asustati. 1950ndatel aastatel elas siin ikka veel sama, Lill’ede perekond. 70ndate lõpus jäi talukoht tühjaks, kõrvalhooned suuremas osas lagunesid. Vaid põhihoone säilis, mis aga 1988. aastal lammutati, ning Ravila kolhoos ehitas selle asemel tänase Aaviku talu peahoone aasta hiljem.

2007. aastal sai talu uued omanikud, kes väsinud talukohale taaskord hinge sisse puhusid. Tänases Aaviku talus on peahoone ümber ehitatud selliselt, et seda saaks kasutada paarismajana. Samas on võimalik tagasi ehitada ühe suurema pere elamispaigaks. Kogu majas on viimase kümnendi jooksul paigaldatud lisasoojustust, vahetatud juhtmestik, aknad, kilbid, küttetorustik, ning kolm aastat tagasi vahetati graanulküte soodsama ja puhtama õhk-vesi soojuspumba vastu. Kinnistul on oma puurkaev ja imbsüsteemina lahendatud kanalisatsioon vajab tühjendamist vaid korra aastas. Peakaitse on kogu majal 3 x 40A, majja tulevad kaablid on vahetatud 6-7 aastat tagasi. Peakilpi on paigaldatud maja pooltele eraldi voolumõõtjad.

Elamu on hetkel kasutusel kahe osana (kahe põlvkonna kasutuses). Parempoolse osa esimesel korrusel asuvad tuulekoda, esik, avatud köögiga elutuba, tualettruum, pesu- ja leiliruum ning teisel korrusel kaks magamistuba (üks koos mahuka garderoobiga). Hoone vasakpoolse osa esimesel korrusel asuvad esik, avatud õhuruumide köök-elutuba, magamistuba, vannituba koos leiliruumiga ja tualettruum. Teisel korrusel asuvad trepihall, 2 tuba (üks koos garderoobiga). Lisaks asuvad keldrikorrusel hoiuruumid ning katlaruum.

Aaviku talu ümbritsev kinnistu on hoolitsetud, kinnistul asub umbes 5000 m² hooviala, 5000 m² metsa (kuhu on rajatud tillukene matkarada ja lõkkekoha võimalus). Kinnistul asuvad roosid, mitmed ilupuud- ja põõsad, viljapuud, õunad, pirnid, ploomid, kirsid, mustikad, kuslapuud, sõstrad, karusmarjad jms. Tuleviku tarbeks on 3 aastat tagasi istutatud 500 uut mändi, mis pakuvad varju ja privaatsust. Paarismaja mõlemal poolel on oma abihooned ja väli-istumisalad.

Aaviku talu asub 48 km Tallinna südalinnast, 7 km Kose alevikust, 17 km Kehra linnast. Lähimad koolid, lasteaiad, kauplused asuvad 7 km kaugusel Kose alevikus, aga ka Alavere küla on 5 km kaugusel, kus on ka olemas kauplus, Alavere Põhikool ja lasteaed Mõmmila. Ühistranspordipeatused asuvad vahetus läheduses – Palvere ristis (koolibuss) ja Kose-Jägala tee ääres.

Kindlasti võis kuulutusega tutvudes tekkida täiendavaid küsimusi. Rõõmuga jagan täiendavat infot ja tutvustan seda erilist pakkumist lähemalt!

 
JAGA MINU KONTAKTI KÕIGILE, KES VAJAVAD KINNISVARANÕU!
– – – – – – – – – –
Telli hindamine UUS MAA Kinnisvarabüroolt hindamine@uusmaa.ee
ning saad:
– Eksperthinnangu kuni 20% soodsamalt kui võtad koduga seotud laenu Swedbankist
– Pankadest parimad kodulaenutingimused
– Kiire, kvaliteetse ning usaldusväärse hindamisteenuse Eestis
UUS MAA KINNISVARABÜROO EKSPERTHINNANGUID AKTSEPTEERIVAD KÕIK FINANTSASUTUSED.
– – – – – – – – – –

Liitu Uus Maa uudiskirjaga ja saa homset kinnisvarainfot juba täna!
https://www.uusmaa.ee/uudiskirjagaliitumine/

– – – – – – – – – –

Kodu aitab osta Swedbank.
Pakkumise saamiseks kasuta koodi UUSMAA ja Sind teenindatakse eelisjärjekorras.
Võtame ühendust 1 tööpäeva jooksul.
Uus Maa kliendile soodsam lepingutasu. Küsi täpsemat infot maaklerilt.

Finantsteenuseid pakub Swedbank AS. Tutvu tingimustega, pea nõu.

Koostöös Swedbankiga pakume:

 
  • UUS MAA KINNISVARABÜROOST elukondliku kinnisvara hindamist kuni 20% soodsamalt;
  • eelisjärjekorras teenindust Swedbankis ja 0 € lepingutasu (kasuta koodi „UUSMAA“).