Hind
75 000 €
Ruutmeetrihind
656,17 €/m2
Lisainfo
tube 4 tuba
ruutmeetrit 114.30 m2
kinnistu pindala 47177.00 m2

Asukoht

Aadress: Pärdu, Meegaste küla, Otepää vald, Valga maakond
Ava kaart  Leia tee objektini

Andmed

ID: 3183 / 232545
Pindala: 114.30 m2
Krundi suurus: 47177.00 m2
Tubade arv: 4
Magamistubade arv: 3
Kööke: 2
Panipaiku: 1
Ehitusaasta: 1911
Katus: Eterniitkatus
Valmidus: Vajab renoveerimist
Energiamärgis: Sertifikaati pole
Katastri nr: 55701:001:0854
Ehitise materjal: Puit
Uksed: Puidust vanad uksed
Aknad: Vanad puitraamiga aknad
Küte: Ahi

Lisad

  • saun
  • elekter
  • lokaalne vesi
  • kõrvalhoone
  • metsa lähedal
  • kaev

Üks imeline koht Otepää vallas Meegaste külas on otsimas uut pererahvast!

Pärdu talu on aastakümneid olnud koduks toimekale perekonnale, kuid nüüd on käes aeg anda see maagiline paik edasi uuele perele. Pärdu on koht, kus töö ei ole nii väsitav ning maa ise annab elujõudu juurde.

ÜMBRUS
Pärdu talu asub kõrgemal künka tipus ning seda ümbritseb piirkonnale omane kuppelmaastik. Õuealale jõudes on näha väravakohta, mille müürid pereema ise on ladunud. Talu ümbrusesse on istutatud mitmeid kasepuid, hoovis on ilmailuks suured õitsvad põõsad nagu jasmiin ja rododendron. Viljaka mullaga maal on haritud põldu ning küpsenud on marjad ja viljad. Praegugi on peenrad täis suuri punetavaid maasikaid.
Hoonete lähedusest võib leida kokku kolm tiiki, millest üks suviti ära kuivama kipub. Kõik tiigid vajavad kasutamiseks puhastamist. Kõrvalkinnistul asub lisaks suurem Pärdu järv. Tegu on tõeliselt privaatse ja loodusesse peitunud paigaga, mille sarnast teist on raske leida.
Otepää linn asub talust umbes 18 km ja Rõngu 20 km kaugusel, Pukani on 9 km. Orumäe bussipeatus asub kohe taluni viiva kruusatee alguses ehk Otepää-Puka maanteel, Puka rongipeatuseni on 12 km.

ELUMAJA
Talu keskmes on suur elumaja, mis vajab suuremahulist renoveerimist. Maja valmimise aeg jääb möödunud sajandi esimesse veerandisse. Rõhtpalkhoone on rajatud maakivivundamendile, fassaad on viimistletud püstise puitlaudisega. Hoonet on algselt katnud puitkatus, praegu on puitkatuse peal lisaks eterniit. Eluruumidesse annavad soojust kaks ahju ning soojamüüriga pliit. Elektriühendust on 1 x 16 amprit ning kogu elektrijuhtmestik vajab väljavahetamist. Maja kõrval asuvast salvkaevust (u 13 raket) toob vee tuppa hürdofoor, mis paikneb väikese köögi kõrval sahvris. Reovesi on suvisel ajal juhitud torude abil majast välja, talvisel perioodil suunatakse veenõusse, mida tuleb tühjendada.
Eluruumid (114,3 ruutmeetrit) on algselt olnud kõik läbikäidavad. Kogu maja on säilinud võrdlemisi algupärasel kujul, olemas on näiteks vanad puituksed ja aknaraamid. Nõukogude ajal on siseviimistlust täiendatud ajastule omaste elementidega, kuid n-ö euroremondile viitavaid täiendusi sellest elamust ei leia. Praegu ongi põrandad valdavalt kaetud soome papi ehk puitkiudplaadiga, kuid selle all võib eristada laiade puidust põrandalaudade olemasolu. Laed on samuti viimistletud soome papiga. Esikus ja suures köögis on kivipõrand, mida katab linoleumiga. Seinu katab valdavalt tapeet, vaid väikeses köögis on vähesel määral kasutatud puitlaudist.

KÕRVALHOONED
Elumajaga sama katuse all on laudaosa (ca 117,6 ruutmeetrit), mida pererahvas senini on nimetanud rehealuseks. Hobuseid, sigu ja kanasid laudast praegu enam ei leia, kuid uuele pererahvale jääb võimalus loomad taas talusse võtta. Varasemalt oli lauda kõrval lisaks ka heinaküün (ca 109,4 ruutmeetrit), kuid see hooneosa on nüüdseks lammutatud, säilinud on vaid vundamendid.

Talukompleksi kuuluvad veel mitmed kõrvalhooned, mis vajavad samuti kapitaalremonti. Ühist katust jagavad saun (ca 22 ruutmeetrit) ja väike garaaž (ca 26 ruutmeetrit). Saun koosneb leiliruumist, pesuruumist ja kaminaga eesruumist. Aidahoone on praegu varisemisohtlik, kuid kui taastamine ei ole võimalik, siis ilmselt on võimalik taaskasutada paremini säilinud palke.
Õuealal on veel kaks kuuri, kus hoiustada küttepuid, murutraktorit, aiatööriistu ja kõike muud tarvilikku. Maakeldri (ca 6 ruutmeetrit) täpsem seisukord vajab väljaselgitamist, sest seda ei ole enam aastaid kasutatud. Hoovis on olemas ka välikäimla.
Taimekasvatusega tegelemise aegadel rajati talumaadele mitu kasvuhoonet, kuid need on praeguseks kehvas seisus. Küll aga võib neist praegugi veel leida lopsakaid viinapuid ning hea õnne korral ehk viinamarjugi.

KINNISTU ANDMED
Pärdu talu katastriüksuse suurus on 4,72 ha ning sinna viib kruusakattega tee (3,9 km). Tegu on 100% maatulundusmaaga. Kinnistu on jaotatud õuemaaks, metsamaaks, haritavaks maaks, looduslikuks rohumaaks ja muuks maaks. Pärdu kinnisasja koosseisu kuulub kaks katastriüksust, millest käesolevalt on müügis üks katastriüksus tunnusega 55701:001:0854, mis moodustab 47/56 kaasomandist. Kaasomandi valdamise ja kasutamise kohta on sõlmitud notariaalne kokkulepe.

Huvilistel palun endast märku anda e-kirja või telefoni teel, et saaksime kokku leppida sobiva aja ning minna koos selle ilusa paigaga tutvuma!

 
JAGA MINU KONTAKTI KÕIGILE, KES VAJAVAD KINNISVARANÕU!
– – – – – – – – – –
Telli hindamine UUS MAA Kinnisvarabüroolt hindamine@uusmaa.ee
ning saad:
– Eksperthinnangu kuni 20% soodsamalt kui võtad koduga seotud laenu Swedbankist
– Pankadest parimad kodulaenutingimused
– Kiire, kvaliteetse ning usaldusväärse hindamisteenuse Eestis
UUS MAA KINNISVARABÜROO EKSPERTHINNANGUID AKTSEPTEERIVAD KÕIK FINANTSASUTUSED.
– – – – – – – – – –

Liitu Uus Maa uudiskirjaga ja saa homset kinnisvarainfot juba täna!
https://www.uusmaa.ee/uudiskirjagaliitumine/

– – – – – – – – – –

Kodu aitab osta Swedbank.
Pakkumise saamiseks kasuta koodi UUSMAA ja Sind teenindatakse eelisjärjekorras.
Võtame ühendust 1 tööpäeva jooksul.
Uus Maa kliendile soodsam lepingutasu. Küsi täpsemat infot maaklerilt.

Finantsteenuseid pakub Swedbank AS. Tutvu tingimustega, pea nõu.

Koostöös Swedbankiga pakume:

 
  • UUS MAA KINNISVARABÜROOST elukondliku kinnisvara hindamist kuni 20% soodsamalt;
  • eelisjärjekorras teenindust Swedbankis ja 0 € lepingutasu (kasuta koodi „UUSMAA“).