Hetkeolukord Rakvere elamispindade turul

Korterid korterite osas.

Jaanuarikuud 2007 iseloomustab rohkearvuline pakkumine
Selge hinnapiir iseloomustab remonditud ja remontimata kortereid. Suurim nõudlus on remonditud 3-toaliste korterite järele. Pakkumisi on vähe Vinni, Pajusti, Sõmeru korterite osas.
Üürikorterite nõudlus on suur. Hetkel vajavad enim üüripinda noored pered, õpilased, ehitustöölised.

Arendusobjektid – uued korterid

Valmisolevate arendusobjektidena on järelturul korterid kesklinnas Turu plats 3 ja äärelinnas Mõisavälja 10. Ruutmeetri hinnaklass on 21 000 kuni 24 000 krooni. Pakkumisel on 1- ja 3-toalised korterid. Korterid on standardsuurustest ja planeeringust erinevad – ühetoalised – 39 m2, kolmetoaliste suurus on vahemikus 48 – 84 m2. Turu platsi majas on igal korteril panipaik ning võimalus osta autokoht 0-korrusel.
Uus kortermaja valmib Võidu tn 30 aprilli lõpus/mai alguses. Ehitaja on töödega graafikus ning esimesed broneeringud ostuks on sõlmitud. Ostjate sihtgrupp on lai – planeeringus on avatud kahe kui kolmetoalised korterid ruutmeetrihinnaga 23 000 – 31 000 krooni. Korteriga koos on panipaik, kuur ja autokoht. Kortermajal on hea asukoht – pargi servas rohelises vööndis kesklinna piiril.
Erinevus suurlinnades ja väikelinnades pakutavate korterite vahel on see, et suurlinnades on arendusobjektide arv üleküllastumas ning seal hinnatõus on pigem ootel ning müügiperiood on eelmise aastaga võrreldes pikem.
Väikelinnades, eriti Rakveres on arendusobjekte vähe ja nõudlus uute kaasaegse planeeringuga korterite vastu jätkuvalt olemas. Ehitussektori hinnatõus toob ka siin uutele projektidele hinnatõusu kaasa, seega pole lootust hinnalangusele.

Elamud

Majad on jätkuvalt nõutud kaup. Pakkumisel olevad majad on enamuses remontivajavad, ruutmeetrihind on kerkinud kuni 14 000 kroonini. Nõudlus on renoveeritud eramutele hinnaklassiga 2-3 miljonit krooni.

Eve Soppe
Uus Maa Kinnisvarabüroo Virumaa
tegevjuht