Hind
1 200 000 €
Ruutmeetrihind
1 766,26 €/m2
Lisainfo
ruutmeetrit 679.40 m2
kinnistu pindala 1704.00 m2

Asukoht

Aadress: Vallikraavi 7/9, Kesklinn, Tartu linn, Tartu linn, Tartu maakond
Ava kaart  Leia tee objektini

Andmed

ID: 5948 / 241526
Pindala: 679.40 m2
Krundi suurus: 1704.00 m2
Rõdusid: 4
Ehitusaasta: 1869
Energiamärgis: Sertifikaati pole
Katastri nr: 79507:023:0027
Ehitise materjal: Kivi
Küte: Keskküte

Lisad

  • nõupidamisruum
  • turvauks
  • dušš
  • ventilatsioon
  • köögimööbel
  • avatud köök

Pakkumisse on tulnud eksklusiivne ärikinnistu Toomemäe rüpes. Kaugus Tartu kesklinnast (Raekoja platsist) ~ 300 m.

Vallikraavi tn 9 hoone (455,4 m²) on väga heas seisukorras, autentselt ja stiilselt 2012 – 2013. a rekonstrueeritud 1869. a telliskonstruktsioonil ja kivikatusega büroohoone. Vallikraavi tn 7 hoone (224 m²) on heas seisukorras, süsteemselt renoveerimata ja võimaldab arendustegevust. Hooned asuvad Tartu Vanalinna muinsuskaitsealal, samas pole hooned ehitismälestised.

Tartu linna üldplaneeringus on vara nähtud ärimaana, vanas 1997. a detailplaneeringus on võimaldatud veel garaaži ja lehtla-kohviku ehitust.

Põhihoone sisekujunduse seinte osa originaalid pärinevad Pompeist, sest pärast arheoloogilisi väljakaevamisi, muutusid 18. sajandil need Euroopas väga populaarseks. Restaureerijad restaureerisid krohvi alt leitud maalingud (kokku üle 200 m² maalinguid). Erinevaid krohvikihte on osadel seintel lausa 9, mida on ka eksponeeritud. Seinad on suuresti täis seinamaalinguid.

Laed on osaliselt peegellaed, osaliselt on olemas laeplafoonid. Paigaldatud on uus elektrisüsteem ja torustik, samuti osaliselt põrandaküte. Rekonstrueerimise käigus on üles võetud põrandad, need soojustatud, uuesti valatud ja kaetud ajastutruud põrandakatet meenutava naturaalparketiga, kohati ka mosaiikparketiga. Teisel korrusel on ka radiaatoreid ja kasutatud on laia põrandalauda. Osa elektrikaabeldusest pole seinte säästmise tõttu freesitud seintesse, vaid paigaldatud massiivse põranda äärisliistu alla. Tehnovõrgud (põrandaküttekollektorid, elektrikilbid, ATS-seade) on peidetud spetsiaalselt neile ehitatud kappidesse. Ventilatsiooni- ja küttesüsteemi juhtimine on digitaalne seintelt asuvatelt pultidelt. Sanitaarruumide põrandad ja seinad on plaaditud väikeste keraamiliste mosaiikplaatidega.

Kokkuvõttes on rekonstrueeritud stiilne hoone, kus on ühendatud vana ja väärikat ning tänapäevaseid lahendusi. Puhkeruumis on olemas köögimööbel, saalis on olemas toimiv kamin. Kolmest ruumist koosneval keldrikorrusel on võlvlaed, liitumine kaugkütte küttetrassiga, veepehmendussüsteem, tsentraalne tuletõrjesüsteem, server, peakaitse 160A. Hoone on olnud omakasutuses, üürilepingud puuduvad.

Vallikraavi tn 7 hoone on kivikonstruktsioonil, plekk-katusega, aknad on vahetatud, rõdud rekonstrueeritud. Hoone on olnud omakasutuses, kus vajadusel on majutatud töötajaid ja ladustatakse esemeid.

Unikaalne vara ootab uusi ja hoolivaid omanikke!

 
Jaga minu kontakti kõigile, kes vajavad kinnisvaranõu!

Liitu meie uudiskirjaga ja saa homset kinnisvarainfot juba täna! Vaata https://arikinnisvara.uusmaa.ee

UUS MAA ÄRIKINNISVARA – aastakümned kogemust ja klientide usaldust, läbimõeldud täisteenus ja suurim arv eksperte: vahendamine, hindamine, haldamine, nõustamine ja investeerimine.

Koostöös Swedbankiga pakume:

 
  • UUS MAA KINNISVARABÜROOST elukondliku kinnisvara hindamist kuni 20% soodsamalt;
  • eelisjärjekorras teenindust Swedbankis ja 0 € lepingutasu (kasuta koodi „UUSMAA“).