Hind
3 800 000 €
Ruutmeetrihind
1 286,83 €/m2
Lisainfo
ruutmeetrit 2953.00 m2
kinnistu pindala 17900.00 m2

Asukoht

Aadress: Kõue mõis, Triigi küla, Kose vald, Harju maakond
Ava kaart  Leia tee objektini

Andmed

ID: 1822 / 4772675760
Pindala: 2953.00 m2
Krundi suurus: 17900.00 m2
Ehitusaasta: 1241
Valmidus: Renoveeritud
Omandivorm: Kinnistu
Energiamärgis: Sertifikaati pole
Ehitise materjal: Kivi

Lisad

  • internet

Kõue mõis on paik, millel on jutustada lugusid läbi sajandite ja mis on pilgeni täis avastusi – see on koht, kus ajalugu, loodus, kunst ja arhitektuur on sulandunud üheks imetabaseks ja eriliseks tervikuks. Kõue mõis on väga unikaalne Eesti mõisamaastikul – mõisa pealtnäha malbe välisilme taga peidab end värvikas, julge ja emotsioonidest ning võimalustest tulvil sisemus.

Ainulaadne ja omanäoline Kõue mõis on üks Eesti vanimaid mõisaid ja on tugevalt seotud Eesti ajalooga. Esmakordsed viited mõisale pärinevad 13. sajandi keskpaigast, ent mõisa ümbruse aardeleiud kinnitavad Kõue viikingiaega ulatuvat ajalugu.

Kõue mõisal on läbi ajaloo olnud mitmeid omanikke ja see on olnud koduks paljudele värvikatele isikutele, kellest üks tuntumaid oli maailmakuulus maadeavastaja ja meresõitja Otto von Kotzebue. Kõik mõisaga seotud inimesed on siia jätnud oma jälje – nüüd on ainulaadne võimalus ka Sinul kirjutada oma lugu Kõue mõisa järgmisesse peatükki.

Mõisakompleksi kuuluvad barokne peahoone, tööhobuste tall, tall-tõllakuur, aiapaviljon, katlamaja, valitsejamaja ja aidahoone, millest kaks viimast ootavad veel renoveerimist. Mõisale kuulub ligi 18 ha suurune kinnistu, millest ca 9 ha on metsamaad.

Kõue mõisa renoveeritud hooned on tänaseks päevaks täielikult taastatud oma endises hiilguses, juurde on lisatud tänapäevased ja kaasaegsed tehnosüsteemid, mis aitavad kogu mõisakompleksi tõhusalt majandada ja kasutada.

Peahoones asub 3 põhikorrust kogupindalaga 1 449 m2. Siin asub üksteist külalistetuba, mis on kõik eriilmeliselt ja kordumatult sisustatud. Ükski detail pole juhuslikult valitud ning kõikidel tubadel on rääkida oma lugu. Igast toast avanevad võrratud vaated kas mõisapargile või maalilisele metsale. Peamajas paikneb ka kuni 120 külalist mahutav ballisaal, eraldi restoraniosa koos selle juurde kuuluva professionaalse ja kaasaegse köögiga. Lisaks asub peamajas veel ka veinikelder, raamatukogu ning hulgaliselt eri suuruses ja stiiliga ruume, kus pidada koosolekuid või privaatsemaid vestluseid. Ükski detail selles majas pole juhuslik – iga üksikasi on hoolega valitud ning sellel on rääkida oma lugu.

Mõisaesise väljaku ääres asuv täielikult taastatud tall-tõllakuur, mille suurus on ca 585 m2, mahutab üheksat eriilmelist külalistetuba. Kõikidel tubadel on klaasitud rõdud, mis avanevad privaatsele metsavaatega hoovile. Samas majas asuvad väike sisebassein, saun ning kaks lisaruumi, kus on võimalik korraldada väiksemaid koosolemisi, üritusi või läbi viia erinevaid retriite. Mõisaaias asuva väikese tiigi kõrval asub võluv aiapaviljon, mis sobib suvisteks üritusteks ja vastuvõttudeks.

Mõisa kinnistul on veel lisaks tallihoone, mis on renoveeritud ning mida on võimalik suvisel ajal kasutada kontsertide ja etenduste läbiviimiseks, mahutades ca 250 külalist.
Renoveerimist vajavad valitsejamaja ja aidahoone. Viimasele on olemas kooskõlastatud renoveerimisprojekt.

Loomulikult kuulub ühe väärika mõisa juurde ka viljapuu- ja ürdiaed. Kõue mõis on hulgaliselt tähelepanu saanud nii Eestis, kui väljaspool piire. 2013. aastal pärjati mõis Kauneima Kodu tiitliga. 2016. aastal saadi Maailma Kõige Imepärasema Sisekujundusega Butiikhotelli tiitel. Kõue mõis on esimene ja ainukene Eesti hotell, kes selle prestiižse tiitli on võitnud. Lisaks võitis mõis 2017. aastal Eesti Mõisate Ühenduse poolt antava tiitli Eesti Parim Mõisamajutuse Hoone.

Uuel omanikul on võimalik tegevust jätkata olemasoleval kujul. Soovi korral on olemas kõik võimalused laiendusteks hoonete renoveerimise näol. Lisainfo ja projektid saadaval konkreetsema huvi korral.

Kõue mõisa asukoht on suurepärane – veidi eemal suuremast liiklusest, samas Tallinnast vaid 50 km kaugusel, Tallinn-Tartu mnt vahetus läheduses Eestimaa kauni looduse keskel. Vaata lisaks ka Kõue mõisa kodulehte: https://kau.ee/

Lisainfo saamiseks ja mõisaga tutvumiseks võtke ühendust:

Lii Salusaar
5344 0956
lii.salusaar@luxum.ee

LUXUM – Luxury Living by Uus Maa

LUXUM on pühendunud kõige eksklusiivsema ja unikaalsema kinnisvara müügile Eestis. Meie 30-aastane kogemus, luksuskinnisvarale spetsialiseerunud maaklerid, ulatuslik kontaktivõrgustik ja värske turuinfo annavad meile võimaluse leida teie kinnisvarale sobiva ostja või teile sellise kodu, mida soovinud olete. Kui soovite osta, müüa või üürida preemiumklassi kinnisvara, võtke julgelt minuga ühendust!

Koostöös Swedbankiga pakume:

 
  • UUS MAA KINNISVARABÜROOST elukondliku kinnisvara hindamist kuni 20% soodsamalt;
  • eelisjärjekorras teenindust Swedbankis ja 0 € lepingutasu (kasuta koodi „UUSMAA“).